Archmongers | Peek House
15566
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15566,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Peek House is Archmongers Architects’ conversion of a 70s ex-council house in Hackney for a professional couple and their pet dog. The brief was to transform this unloved house into an inspiring space for years to come. Internally, the walls were punctured and enlarged to connect the floors across the central staircase and bring light into the middle of the house. The name ‘Peek House’ stems from this notion of gaining glimpses through this altered internal landscape. The stair has been stripped down and treated with black dye and links together with a new bespoke handrail and banister in hardwood dowels, brass rods and marble. The kitchen is matt white with a marble worktop and the dining area has been fitted with a bespoke rubber-clad bench with large steel-framed table. Throughout the house notes of colour have been added giving the internal landscape points of contrast. The dining table frame is a yolk yellow, the tall kitchen units are surrounded by ultra-blue, and the top of the banister is a turquoise coloured frame. The roof joists on the 2nd floor have been exposed for greater volume. The bathroom has been reconfigured and a vibrant marble terrazzo has been used for the floor surface to contrast the hard-lined white wall tiles and Corian sink.